Nå ut till kunder gratis

Vi har i tidigare inlägg tittat på bland annat annonsering online och gått igenom vilka typer av plattformar som finns därute. Att ha en hög social närvaro måste dock inte innebära en stor ekonomisk investering, åtminstone inte till en början.

Var bör man synas?

Exakt vilka plattformar ditt företag väljer att skapa sidor eller profiler på är helt upp till er, men en mediebyrå kan hjälpa till att guida er rätt, både i valet av plattform samt upplägget kring detta. Mycket beror på vilka sociala nätverk era kunder kan förväntas använda, både nuvarande och potentiella kunder. Facebook är en av de viktigaste samlingspunkterna idag, främst om man vill vända sig till privatpersoner, liksom Instagram. Just ditt företag kanske inte känns visuellt nog för en bildplattform som Instagram, men det går att lyckas där även utan spektakulära produkter. Många organisationer och företag har med egna idéer, eller med stöd av mediebyråer, lyckats skapa konton som engagerar följare trots att det inte är en fysisk produkt som marknadsförs. Även om uttrycket “all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” inte är helt korrekt så ligger det ändå mycket i det. Exponering och synlighet är otroligt viktiga i kampen om kunderna.

Vanliga eller sponsrade inlägg

De sociala nätverken vet att det finns mycket att tjäna på företag som söker exponering och ibland arbetar de emot den som försöker synas genom att aktivt “gömma” de inlägg som företaget postar – inlägget prioriteras alltså bort i många följares flöden. Att driva ett företagskonto kostar, och plattformarna vill ofta att man sponsrar sina inlägg. Fördelen är att inlägget/annonsen automatiskt får större synlighet och spridning, men det kan vara svårt för mindre företag att motivera en sådan omkostnad. För att veta vad som är optimalt just för er verksamhet är det alltid bäst att vända sig till en modern mediebyrå som verkligen förstår sig på värdet med sociala nätverk och vilka investeringar som ger bäst utfall.